Jobba hos oss!

Civilingenjör inom kraft och värme

ALSA JD-Gruppen AB är ett fristående och personalägt företag som bedriver kvalificerad konsultverksamhet inom kraft- och värmeteknik. Sedan 1980-talet har vi som arbetar här drivit stora och små projekt, i nära samarbete med våra uppdragsgivare.

Vi har ett mycket gott rykte i branschen och de allra flesta av våra uppdragsgivare är stora aktörer som återkommande väljer att anlita oss.

Kraft och värme-branschen är ständigt aktuell och nu behöver vi förstärkning för att kunna fortsätta att möta efterfrågan på våra tjänster!

Uppdraget

Som medarbetare hos oss på ALSA JD-Gruppen får du arbeta med spännande arbetsuppgifter i en bransch som präglas av innovation och miljö- och hållbarhetsfokus. Som exempel så är vi i dagsläget involverade i två större och mycket spännande BioCCS-projekt

Du som söker dig till oss är redo att ta ett kliv in i ett företag där du erbjuds stor frihet och möjlighet att arbeta självständigt. Utvecklingspotentialen är mycket stor, dels då vi som bolag uppmuntrar ständigt lärande och dels på grund av att branschen är under stor förändring. Initialt kommer du att arbeta med enklare projektledningsuppdrag, beräkningar, upphandlingar och dimensioneringar. När du lärt känna teknikområdet, företaget och våra uppdragsgivare kommer du succesivt att få ansvara för fler och större projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Förstudier och utredningar
  • Projektledning
  • Upphandlingsprocesser
  • Beräkningar och dimensioneringar
  • Processdesign

Du som söker har civilingenjörsexamen med inriktning mot till exempel maskin- eller energiteknik och och du ska ha minst två års yrkeserfarenhet inom ditt gebit. Du skall vara bekväm i att delta i, samt själv hålla i möten på både svenska och engelska och du skall också kunna författa tekniska dokument på båda dessa språk. Har du erfarenhet av liknande arbete så ser vi det som mycket meriterande.

Som person är du självgående och ansvarsfull. Du trivs med att självständigt planera och bedriva ditt arbete och du tar de initiativ som krävs för att driva arbetet framåt. Du är lyhörd för såväl uppdragsgivarens som andra projektmedlemmars behov och önskemål, och dina leveranser är pålitliga såväl utifrån tids- som kvalitetsperspektiv. Du är en god kommunikatör och en lagspelare att räkna med!

På ALSA JD-gruppen har vi mängder av kompetens och erfarenhet som vi delar med oss av till varandra. Stämningen på kontoret är familjär och öppen och som anställd så får du ta del av förmåner såsom friskvårdsbidrag, möjlighet till företagsbil och sjukvårdsförsäkring. På sikt ges även möjlighet till delägarskap i företaget.

I arbetet ingår resor, relativt ofta med övernattning. Vi tillämpar fast månadslön, samt sex månaders provanställning. Tjänsten tillträds snarast möjligt, med hänsyn taget till uppsägningstid etc.

Du behöver inte skicka med något personligt brev i din ansökan, utan det räcker alldeles utmärkt med CV. Din ansökan skickar du via mail till carina.djarv@alsajd.se, senast den 19 april. Frågor om tjänsten besvaras av VD Andreas Wiklander: andreas.wiklander@alsajd.se alt. 072-511 00 13.